Detentieboten

Hier is gekozen voor een zgn. ‘zaagtand profiel’ welke per slag 90 graden is gedraaid.

Vanwege de fixatie is er een zgn. clip als onderconstructie gemaakt waarbij de profielplaat in het schuine vlak kon worden vastgezet. Voor de bevestiging konden we gebruik maken van zgn. kleine popnagels.

NHL Stenden

Sportcentrum Caland

Carvillage Goes

Kantoor AVG/DWR

Horizontaal en verticaal gemonteerde aluminium profielplaten, profieltype 18/76, met een dikte van
1 mm, voorzien van een polyester topcoating aan één zijde, uitgevoerd in de kleur RAL-9006.
E.e.a. in patroon aangebracht, waarbij de verticale profielen op de ronde gevels zijn toegepast.

Bevestiging vindt plaats op een achterconstructie met behulp van r.v.s. zelftappende schroeven A2 (18/8) AISI 304 met onderlegring, voorzien van een torxschroef . Onderlinge verbinding van de langsnaden met aluminium popnagels en r.v.s. trekpen.

Brandweer Dwingeloo

Paviljoen SWO-MD

Deze gevel is opgebouwd uit sandwichpanelen van Corten staal in een dikte van 80 mm.

De afwerking rondom de ramen is verlijmd waardoor er geen hinderlijke bevestigingen zijn.

ACTA

Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam

Het ACTA gebouw gelegen aan de Zuidas in Amsterdam is de hoofdlocatie van het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) en de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Opdrachtgever: Vrije Universiteit Amsterdam?

ROC Gilde Opleidingen

Voor de nieuwbouw van het ROC heeft men gekozen voor een draagconstructie van HSB panelen.

De buitenschil is van composite en volgt de contouren van de uit elkaar getrokken lagen. Alle hoeken zijn voorzien van een ronde vorm met een radius van 500 mm. Waar de hoeken samenkomen is een hoekelement gemaakt die aansluit op alle vlakken. Dit paneel is gemaakt middels explosietechniek aan de hand van een mal.

De uitstekende 1e verdieping heeft een ronding die overgaat van een radius van 500 mm naar een radius van 50 mm. Ofwel deze panelen lopen taps toe. Als bijkomend ontwerp ofwel moeilijkheidsgraad  lopen de panelen aan de onderzijde in een lijn door met de gevelpanelen. en ook in die gevallen waarbij een hoek ontstaat.

De onderliggende constructie is zodanig ontworpen dat bij uitzettingen er geen spanning kan optreden bij de horizontale regels. Deze zijn nl voorzien van een  specifieke schuifbevestiging.