DIENSTEN

Reliable cladding

ENGINEERING

Of het nou gaat om een renovatie of nieuwbouw project, door onze ervaring en visie zijn wij in staat om vanuit de techniek een vertaalslag te maken naar een beheersbaar en degelijk plan. Kreten als luchtdichtheid, energie neutraal en onderhoudsarm zijn hierbij dagelijks aan de orde.
Door gebruik te maken van digitale scans zijn we in staat om gebouwen foutloos in te lezen en vervolgens te vertalen naar bruikbare CAD bestanden. Deze worden verder uitgewerkt tot visuele presentaties, waaronder 3D impressies, om vooraf een beeld te krijgen van de uiteindelijke realisatie. Hierdoor kunnen we complexe projecten in pasklare brokken presenteren.

LEVERING

Door jarenlange kennis en ervaring hebben wij een behoorlijke database met hoogwaardige project- en productinformatie opgebouwd. Hierdoor kunnen we aan de hand van opnames en/of schetsen snel en eenvoudig schakelen. Daarnaast zorgt ons grote netwerk van leveranciers er voor dat we directe lijnen hebben met de productie.

MONTAGE

Vanuit ontwerptekeningen kunnen wij de projecten ook uitvoeren. Montage van met name aluminium producten en draagsystemen zijn constant terugkomende zaken, waarbij ervaren voorlieden en monteurs onze projecten de ‘finishing touch’ geven.
Daarnaast zijn we door onze ervaring op het gebied van gevels in staat om projecten snel en adequaat te beoordelen en eventuele gevolgen en/of tekortkomingen snel en professioneel op te lossen.

INSPECTIE

Robertson wordt vaak gevraagd voor het inventariseren van probleemgevallen. Of dit nu bouwfysisch is of vanuit een ander perspectief, het maken van rapportages en het signaleren slecht ontworpen details of aansluitingen zien wij als een uitdaging. Het zal niet de eerste keer zijn dat we constateren dat er grote ontwerpfouten zijn gemaakt waar tot op heden nog geen aandacht aan is geschonken. Ook op het gebied van coatings en conserveringen hebben we heel wat ervaring.

RENOVATIE

In het geval van een renovatie zullen we zowel de bestaande, als de nieuwe situatie in kaart brengen. Dit doen we o.a. door digitale scans van het gebouw en een artist impressie op basis van de wensen van de klant te maken. Een artist impressie geeft op voorhand een realistische weergave van hoe het een en ander er uit kan gaan zien, waarbij eventueel verschillende materialen kunnen worden bekeken. Op basis van de gemaakte keuzes kan vervolgens een kostenraming worden gemaakt. Tevens kunnen we de artist impressie gebruiken om het project te presenteren aan de Gemeente, met het doel een akkoord van de welstandscommissie te verkrijgen.

Los van dit traject kunnen we voor de VVE een financieringsplan opstellen, waarbij wordt gekeken naar de haalbaarheid van de realisatie. Hierin worden ook zaken meegenomen die in een verduurzamingstraject thuis horen. Zodra de financiering rond is en de goedkeuring er is kunnen we met de renovatie beginnen.

NIEUWBOUW

We zien vaak dat projecten, vanwege gebrek aan kennis over het product en de toepassingen, volgens de originele tekeningen worden uitgevoerd. Dat is zonde! Want dat gaat ten koste van de kwaliteit van het project. Wij hebben ons dan ook ten doel gesteld om met onze kennis het optimale uit een project te halen. Door ervaring met de materialen en toepassingen zijn we in staat om constructief een gevel zodanig te ontwerpen dat het geheel naar een hoger niveau kan worden getild, zonder dat dit kostentechnisch direct van invloed is.
Ons team is zo samengesteld dat we elkaar aanvullen om gezamenlijk, binnen budget, het hoogst haalbare te realiseren. We kijken daarom niet alleen naar de ontwerpeisen die er zijn, maar ook naar de eigenschappen van de materialen. Door slim te detailleren kunnen we heel veel vereenvoudigen, wat ervoor zorgt dat de montagetijd kan worden verkort en de performance stijgt. En dit alles binnen de ontwerpeisen die zijn gesteld door de architect.