Tergooi

Detentieboten

Hier is gekozen voor een zgn. ‘zaagtand profiel’ welke per slag 90 graden is gedraaid.

Vanwege de fixatie is er een zgn. clip als onderconstructie gemaakt waarbij de profielplaat in het schuine vlak kon worden vastgezet. Voor de bevestiging konden we gebruik maken van zgn. kleine popnagels.

NHL Stenden

Kantoor AVG/DWR

Horizontaal en verticaal gemonteerde aluminium profielplaten, profieltype 18/76, met een dikte van
1 mm, voorzien van een polyester topcoating aan één zijde, uitgevoerd in de kleur RAL-9006.
E.e.a. in patroon aangebracht, waarbij de verticale profielen op de ronde gevels zijn toegepast.

Bevestiging vindt plaats op een achterconstructie met behulp van r.v.s. zelftappende schroeven A2 (18/8) AISI 304 met onderlegring, voorzien van een torxschroef . Onderlinge verbinding van de langsnaden met aluminium popnagels en r.v.s. trekpen.

VVE Amstelveen

Brandweer Dwingeloo

ACTA

Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam

Het ACTA gebouw gelegen aan de Zuidas in Amsterdam is de hoofdlocatie van het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) en de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Opdrachtgever: Vrije Universiteit Amsterdam?

Magazijn Mens-Zeist

De bestaande gevel bestond uit sandwichpanelen van PIR. Deze gevel had zijn uiterlijk niet meer mee. Om slopen te voorkomen, panelen waren nog in technisch goede staat, is er voor gekozen om ee nieuwe gevel over de bestaande gevel te monteren.

Hierdoor hebben we gekozen voor een cassette gevel van composite panelen. Uiteindelijk heeft men voor de vorm een zgn. zaagtand bedacht.

Door het overkleden van de bestaande gevel konden ook eenvoudig nieuwe openingen gemaakt en bestaande openingen worden dichtgezet en voorzien van de nieuwe gevelpanelen.

Walradarpost Botlek

Het bestaande bedieningsgebouw voldeed niet meer aan de eisen als verkeers doorlaatpost voor de nieuwe waterweg. Het bestaande pand was ook door ons destijds gebouwd en nu grotendeels gestript en voorzien van een nieuwe vleugel boven water. Vanwege de belasting van zout is gekozen voor duurzame materialen in de vorm van Versacor gecoate panelen alsmede een 3-laags Composite paneel welke door ons verlijmd is op de draagconstructie.

Het geheel is gesegmenteerd en spanningsloos gemonteerd.

 

ROC Gilde Opleidingen

Voor de nieuwbouw van het ROC heeft men gekozen voor een draagconstructie van HSB panelen.

De buitenschil is van composite en volgt de contouren van de uit elkaar getrokken lagen. Alle hoeken zijn voorzien van een ronde vorm met een radius van 500 mm. Waar de hoeken samenkomen is een hoekelement gemaakt die aansluit op alle vlakken. Dit paneel is gemaakt middels explosietechniek aan de hand van een mal.

De uitstekende 1e verdieping heeft een ronding die overgaat van een radius van 500 mm naar een radius van 50 mm. Ofwel deze panelen lopen taps toe. Als bijkomend ontwerp ofwel moeilijkheidsgraad  lopen de panelen aan de onderzijde in een lijn door met de gevelpanelen. en ook in die gevallen waarbij een hoek ontstaat.

De onderliggende constructie is zodanig ontworpen dat bij uitzettingen er geen spanning kan optreden bij de horizontale regels. Deze zijn nl voorzien van een  specifieke schuifbevestiging.